ExcesSOSfallers

una critica des del mateix món faller

De la cendra al monument

Enviat per excessos el dia Abril 11th, 2008

Les coses que són, són i, les que no ens agraden i que podem ser d’una altra forma, també.

De la mateixa manera que hi ha prou d’excessos que ens agradaria canviar hi han d’altres que callem perquè està dins del normal i la normalitat també cal reforçar. I, estem parlant de la  mascleta, d’un acte que anat marcant les seues pròpies limitacions per no fer-la excessiva. I mésara que premiem, i ho dic en plural perquè tot premi de l’Ajuntament o JCF, és un premi que donem tots i totes. Això , premiem al pirotècnic més valorat. Veure el premi mejor mascletà 2008 en castellà (15/04/08) (Tu saps quan estarà en castellà?)
La mesura adoptada enguany de deixar un corredor d’emergència a la plaça de l’Ajuntament a l’hora de la mascletà és una bona manera de lluitar per la SOStenibilitat de la festa, de manera que els que ens agrade podem gaudir-la sense mancar les necessitats més essencial de la resta de la ciutadania; la seua vida quotidiana.

A un mes de la festa fallera, o millor dit a onze mesos de les falles 2009, fem reflexions de la festa fallera en clau de critica positiva, perquè encara que hi han excessos, hi han de solucions i per això estem.  Cal proposar un fòrum d’opinió on aportem solucions per l’any vinent?. Cal plantar-se des de les comissions a determinades actuacions?. Cal reivindicar des del món faller més protagonisme a cada comissió perquè demostre que la SOSteniblitat de la festa és possible?

Si fem això, les “falletes” de barri tindríem els primers premis de SOStenibilitat de la festa? i podríem presumir en Canal9, o no? Pot ser el premi d’una comissió, com ara, Borrull Socors, siga la publicació d’un reportatge al Levante de la nostra critica de l’exercici passat, o que la publicació (*) Falla Crítica faça referència al seu monument (*). I per això, la comissió podría no perdre’l per a enguany, encara que segur, ja estan pensant en idees per a treballar-ne.

(*) Hi farem un comentari exclusiu per això…

Un comentari per “De la cendra al monument”

  1. malaltdefalles Diu:

    La sostenibilitat de la festa es demostra en el treball dia a dia de cada comissio. Completament d’acord.

    Ara bé, cal conscienciar les comissions perquè siguen sostenibles dins del marc d’una festivitat com les Falles.

    Allò que no és sostenible i no és respectuos amb l’entorn en què s’enquadren les comissions de barri és que després de 15 dies no s’haja llevat les banderoles, no s’haja llevat la il.luminacio artistica… això no hi ha dret, i no és ni sostenible ni res per l’estil.

    Soc el primer defensor de les Falles, però quan no la festa i els seus membres no tenen rao cal dir-ho ben alt i on faça falta

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image