ExcesSOSfallers

una critica des del mateix món faller

Actessius

Enviat per excessos el dia Gener 7th, 2008

Dins del món de les falles, imaginem que també en altres móns, hi han persones que sempre estan als actes, més o menys oficials que s’organitzen. Dona igual qui el faça, i on s’organitze. I no és tant perquè volen fer-se la foto o tindre protagonisme, és senzillament perquè els agrada respirar eixe ambient, a voltes de coentor, d’altres de prepotència, però sempre, de valenciania.

Conec, efectivament una parella molt amable i simpàtica, que abans tenien un càrrec prou important dins del món faller, ara ja no,  i que es veu que s’han acostumat a anar a tot els lloc on la paraula falla està impresa i continuen anant encara que la seua falla no estiga convidada o la temàtica siga desconeguda, com per exemple: “falles i aigua salada” (bé, a aquesta aniria més d’un). L’altre dia, la nostra comissió estava convidada a l’entrega dels premis “Eugeny” (tindrem que accedir a un enllaç en castellà de l’acte, perquè no hem trobat d’altres) i allí eren, com la Fallera Major de València i tota la comitiva de vicepresidents que du darrere…

Un acte prou innovador, més bé excessiu en la seua interpretació de la gràcia, però és la seua manera de viure la crítica a les falles, que d’altra banda, que son els monuments més que representacions satíriques d’una realitat, o almenys de la realitat que veuen uns fallers. No volem criticar res de la Federació de Falles en Especial Enginy i Gràcia, ni molt menys. Tampoc el que fóra el 28 de desembre, dia dels innocents, res d’això. Únicament ens agrada destacar que els excessos no son bons, i un bon equilibri entre monument i crítica, pot ser, s’assemble més al concepte de falla.

Però de la mateixa manera, que els nostres coneguts estan en tots els actes oficials, la crítica en gràcia cal que estiga als monuments, però que no siga l’únic objectiu de la comissió, que no hi ha deixar de banda l’art dels artistes que dediquen temps en representar les nostres idees.

2 comentaris per “Actessius”

  1. ExcesSOSfallers » Arxiu del blog » excesSOS d’Exposicions Diu:

    […] Actessius […]

  2. ExcesSOSfallers » Arxiu del blog Diu:

    […] Actessius […]

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image