El Drac de Reus celebra el vintè aniversari

Amb els precedents dels dracs estrenats el 1823 –construït pels frares del convent de Sant Francesc i que va durar fins al 1833– i el 1834– realitzat pels liberals com a burla del drac dels frares–; el 19 de setembre de 1992, dins els actes del 400 aniversari de l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia, Reus va donar la benvinguda al seu nou drac amb el mític eslògan “El 19 surt de l’ou”; obra de l’artista reusenc Albert Macaya. Inicialment, el drac era una figura sense potes, però el 1996 va realitzar una metamorfosi que el va dotar de quatre potes. Actualment, el Drac de Reus llença foc per 11 llocs diferents, fa 1,30 m d’alçada, 2 m d’amplada, 2,50 m de llargada i pesa uns 40 quilos.

Així doncs, enguany el Drac de Reus celebra l’aniversari –restaurat pel mateix artista que el va crear–, i ho fa amb tota una sèrie d’actes, entre els quals destaquen la Trobada de Dracs de Catalunya, que se celebrarà el proper 29 de setembre, i la presentació d’un llibre commemoratiu dels 20 anys del Drac durant la festivitat de Sant Jordi del 2013. Abans, però, de l’11 al 22 d’abril es podrà veure una exposició fotogràfica sobre la trajectòria del Drac a la Biblioteca Xavier Amorós, i durant els mesos de maig i juny farà un recorregut per les diverses escoles de la ciutat i de setembre a desembre, pels centres cívics de la ciutat, amb una conferència col·loqui, la projecció d’un audiovisual i una exposició amb el Drac inclòs.

drac-reus-02271.jpg

 

Si algú li vol festejar l’aniversari del Drac de Reus d’una manera dolça, la Pastisseria Huguet ha realitzat, en motiu de l’esdeveniment, la figura del drac de xocolata, una alternativa més que bona per a tots aquells a qui no els agraden els pastissos. Gerard Pouget

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.