Exposició “Gegants de paper”

El passat 6 de desembre es va inaugurar al Museu Municipal de Rubí (castell de Rubí) l’exposició itinerant “Gegants de paper”, organitzada per la Colla de Geganters de Rubí, que restarà oberta fins al 15 de gener de 2012.

Es tracta d’un homenatge als grans il·lustradors, caricaturistes i dibuixants (Opiso, Junceda, Tomàs Pedró, Picarol, Apel·les Mestres, Llopart, Moliné, Brunet, Llaverias, Apa, Pellicer, Miró, etc.) que van deixar la seva empremta humorística gegantera reproduïda a diversos mitjans de comunicació del segle XIX i principi del segle XX, principalment a les publicacions més destacades de l’època esmentada, com foren els setmanaris La Campana de Gràcia, L’esquella de la Torratxa, La Tomasa i El CuCut, on el tema dels gegants s’aprofitava per a criticar i ironitzar sobre la vida social i els polítics del moment.

L’exposició està acompanyada d’una interessant xerrada sobre el món del còmic i els gegants, que tindrà lloc el 14 de gener, a les 18 h, a l’Auditori del Castell de Rubí, a càrrec del gran dibuixant i caricaturista Jaume Capdevila en “KAP”, Premi Internacional de l’Humor Gat Perich 2009.

L’exposició està posada a disposició de totes aquelles entitats, estaments, museus, cases de la festa, federecions, agrupacions, coordinadores i colles geganteres, que desitgin exposar-la a les seves respectives poblacions.

*Agraïm la informació facilitada per Joan-Miquel Merino

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.