Gegants bicentenaris petits de Reus

Per la Festa Major de Sant Pere del 2005, la ciutat estrenà les còpies dels gegants bicentenaris de la ciutat: els Vitxets, els Moros i els Indis; i les figures originals (possiblement anteriors al 1805) restaren a “Ara toca Festa”, l’exposició que mostra diversos elements festius històrics al Museu d’Art i Història, a la plaça de la Llibertat. Amb aquesta estrena, Reus comptava amb dos “jocs” de gegants bicentenaris: els vells i els nous.

L’any passat s’inicià un projecte que la Colla Gegantera de Reus feia temps que perseguia: la creació de rèpliques en petita escala de les peces bicentenàries. Així, el 2010 es donà la benvinguda als Vitxets petits –amb l’acompanyament dels gegants Negritos petits de Tarragona i els gegants petits de Vilafranca–, i enguany, i més concretament el 25 de juny, s’estrenaran les noves quatre peces que completaran el tercer “joc” de gegants bicentenaris de Reus: els Moros i els Indis petits. Els nous gegants, apadrinats per AMERSAM, El Pallol, Viena i Canal Reus Televisió, estaran acompanyats pels gegantons de Badalona en el dia de la seva estrena.

La construcció dels Moros i Indis petits ha anat a càrrec d’un equip de persones encapçalat per Anna Figuera (escultures), Rafel Teixell (estructures de fusta), Josep Maria Casas (indumentària) i la perruqueria Louis, entre d’altres.

Així doncs, el proper 27 de juny, durant la cercavila del Seguici Festiu Petit, es podran veure els Vitxets, els Moros i els Indis petits junts, acompanyats per la Mulassa petita, amb la qual s’inicià el projecte, l’any 2001, de recreació en petita escala del Seguici Festiu local. Gerard Pouget

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.