20 anys dels gegants de la Canonja

El proper dissabte 16 d’agost es celebrarà a la Canonja l’acte de commemoració del vintè aniversari de la creació dels gegants Bià i Esperança. Cap a les 6 de la tarda s’iniciarà la plantada de les colles participants a la trobada i després de la cercavila, a la plaça de l’Ajuntament, es realitzarà el bateig del gegantó Gaudi, apadrinat pel Noi de la Colla de Cornudella de Montsant. El gegantó ja fa uns anys que acompanya les figures canongines, però no havia estat batejat oficialment.

la-canonja.jpg

Els gegants de la Canonja foren estrenats i batejats el 3 de juliol de 1988 amb l’apadrinament de Miquel i la Roca, els gegants del barri dels Sis Carrers de Mont-roig del Camp i del Pinxo i la Pinxa del barri d’Avall de Montbrió del Camp. Els gegants, obra de Santiago Gradillas (Bià) i Antonieta Veciana (Esperança), foren batejats amb aquests noms en referència als patrons de les dues parròquies de la vila i a una antiga llegenda d’una jove de Masricart. Gerard Pouget

0 Respostes to “20 anys dels gegants de la Canonja”


  1. Sense comentaris

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image