Novetats de la imatgeria festiva olotina

Avui dia hi ha moltes figures de dracs, víbries, mulasses… i bestiari protocol·lari que s’ha mantingut al pas del temps i que respon a una tradició que arrenca de les processons de Corpus. Paral·lelament, però, hi ha altre bestiari creat en un àmbit més reduït amb una funcionalitat i representació més local. Un d’aquests exemples és el Conill del barri del Conill d’Olot –del qual, en un futur immediat se’n farà una rèplica per preservar l’original– que, fa uns dies, precisament el 17 de juliol, recuperava dos capgrossos també amb forma de conill que no sortien des de feia anys. Les figures recuperades han estat restaurades per l’Art Cristià, d’Olot, i el vestuari ha estat confeccionat per Tura Ramissa.

almogavers.jpgUna altra novetat olotina serà el gegant dels Almogàvers Garrotxins, una penya de seguidors del Barça. Els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall són els encarregats d’aquesta nova figura, que representarà un guerrer almogàver d’uns quatre metres d’alçada i d’uns cinquanta quilos. És la recreació del logotip de l’entitat, durà una espasa a l’esquena i en una de les mans la bandera catalana o la del Barça, segons l’ocasió. El seu vestit serà obra de la modista Teresa de Bodas, que renovà la indumentària dels gegants d’Olot, i l’estructura és realitzada per membres de la mateixa entitat. Gerard Pouget

0 Respostes to “Novetats de la imatgeria festiva olotina”


  1. Sense comentaris

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image