Almoster bateja el Miquel i l’Àgata

L’acte es va dur a terme el diumenge 27 de juliol, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal d’Almoster, amb la presència dels gegants moros de Reus i dels gegants Hipòlit i Magdalena de la Selva del Camp, que van actuar de padrins. El teatre estava ple de gom a gom. L’alcalde de la població, Àngel Xifré, va ser l’encarregat de descobrir els dos nous elements del seguici festiu. Els nous gegants, obra de Manel Llauradó, havien aixecat molta expectació, tant entre la població com entre el món geganter.

dsc000022.JPG

Dotar la població d’aquests dos elements festius és fruit de l’esforç de la Colla Gegantera d’Almoster, conformada per un grup de joves que no solament han dissenyat -junt amb l’escultor- les noves figures i la indumentària dels geganters, sinó que a més han buscat, i continuen buscant- ajuts econòmics per endegar el projecte, i han engrescat a les Dones de Santa Àgueda per participar en la confecció dels vestits i els complements de les majestuoses figures. Els pentinats han estat obra de l’Emília i el Josep Aguilas-Papasseit, artistes amb tota una tradició en l’art de pentinar gegants.

Oriol Calabuig ha comentat que “hem volgut fer uns gegants macos perquè representin el poble de manera digna a les trobades geganteres en què participem”. El jove president de la colla gegantera, segons abans que es mostressin al públic, va voler dedicar-los al seu avi, Vicenç Calabuig, que durant més de 20 anys va fer ballar la Vitxeta de Reus i del qual ha heretat l’afició gegantera. La Colla, que també conformen el Ferran, el ‘Porto’, el Xavi, la Mireia, Maria l’Ester i les tres Martes, espera que els nens i nenes de la vila, en veure els gegants, “tinguin la mateixa fascinació cap als gegants que tenim nosaltres, seguint-los i ballant amb ells”.

Els gegants d’Almoster representen dos personatges europeus d’un estatus social del segle XVIII. En Miquel manté una actitud seriosa i serena, pròpia d’un apoderat (sosté a la mà dreta una vara de comandament que el fa una persona distingida per l’època), d’aspecte cuidat, mitja melena, barba i bigoti. L’Àgata té una fesomia amable i gest un xic pretenciós, mentre sosté a la mà un element pròpiament femení. L’alçada dels gegants és d’uns 3,20 metres i el pes ronda els 45 kilos. El material utilitzat ha estat la reïna de polièster i la fibra de vidre.

Informació facilitada per la Colla Gegantera d’Almoster. Moltes gràcies per la vostra col·laboració

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.