Bateig dels gegants de Roquetes (Baix Ebre)

Cap al 1950, Roquetes donava la benvinguda, amb motiu del centenari de la independència de Roquetes, a la parella de gegants que actualment participa a les festes locals i trobades geganteres. Tanmateix, però, aquestes figures mai han gaudit d’un nom propi, sempre se’ls ha anomenat el gegant i la geganta.

roquetes-1.jpg

Cap a finals de març de 2008, la Regidoria de Cultura de Roquetes va presentar la proposta de decidir, entre tots els vilatans, els noms dels gegants de Roquetes per tal de poder-los batejar durant la festa major. A través de la revista Roquetes, es podia omplir una butlleta de proposta per dipositar-la en diversos indrets de la vila.

El passat dissabte 20 de juny tingué lloc l’escrutini de les votacions, i els noms escollits foren Isabel –en record d’Isabel II, la reina que atorgà la independència de Roquetes– i Gregori –en honor al patró de la ciutat.

Així doncs, un dels actes destacats de les festes del 2008 serà la celebració de la desena edició de la trobada de gegants i el bateig de les figures roquetenques, acte previst per al dissabte 12 de juliol. Els padrins del bateig seran el Mustafà i l’Elisenda, els gegants del Pi de Barcelona, i el Rufo i la Rubí, els gegants de Tortosa. Gerard Pouget

3 Respostes to “Bateig dels gegants de Roquetes (Baix Ebre)”


  1. 1 ecp Ago 15th, 2008 a les 8.30

    jo no vaig anar pk va ploure

  2. 2 sara Jun 4th, 2009 a les 9.45

    És molt trist, que una ciutat tan revolucionària com roquetes, batege als seus gegants en lo nom d’un sant catòlic i una reina espanyola.

  3. 3 Jo mateix Jul 20th, 2009 a les 16.08

    Doncs crec que estàs totalment equivocada ja que hem de recordar la nostra història i saber què és allò a què li devem devoció, que actualment semblen ser els nostres diners

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image
MÈs Tradib‡nners:

Categories

Contactar

Si voleu contactar amb nosaltres o enviar-nos notícies per publicar-les, ho podeu fer a l’adreça entremesos@gmail.com

 

Juliol 2008
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
« Jun   Ago »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.