Tàrrega, Ciutat Gegantera de Catalunya 2009

El passat dissabte 9 de febrer, en l’Assemblea General de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya celebrada a Sant Joan Despí, Tàrrega fou proclamada Ciutat Gegantera 2009. La festa dels gegants, que està prevista entre els mesos de maig i juny, coincidirà amb els actes de la celebració del 125è aniversari de la concessió de títol de ciutat que el rei Alfons XIII atorgà a Tàrrega l’any 1884.

tarrega-i-pi-de-barcelona.jpg

Entremesos targarins
Fa poc aparegué al bloc dels entremesos la notícia de la creació de l’àliga bicèfala de Tàrrega, però el nombre d’elements festius targarins és molt gran. La ciutat compta amb quatre parelles de gegants: Ramon Berenguer i Almodis (centenaris, del barri de la Mercè), Ferran i Isabel (carrer Major), Hereu i Pubilla (carrer del Carme) i Eloi i Alba (Ajuntament); 6 parelles de gegantons, 13 capgrossos i l’Home de la Barra (un ninot encastat en un bastó que va de banda a banda del carrer Urgell i manipulat des dels balcons, que dansa i fa malabarismes, similar al Tarlà de Girona –al carrer dels Argenters– o els Volantins de Morella –al carrer de la Font–).

imagen-078.jpg

Com a curiositat, cal destacar que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega fa poc va condicionar un petit local al nucli antic targarí per tal d’exposar permanentment diversos dels entremesos.

De moment, però, la Ciutat Gegantera d’enguany es celebra a Sant Vicenç dels Horts (el Baix Llobregat) els dies 23, 24 i 25 de maig de 2008, tot just el diumenge de Corpus… Sens dubte, per a moltes colles serà difícil participar-hi… Gerard Pouget

2 Respostes to “Tàrrega, Ciutat Gegantera de Catalunya 2009”


  1. 1 Súria Sep 23rd, 2008 a les 12.34

    ENHORABONA!!!

  2. 2 eddy sims serra Feb 1st, 2009 a les 19.57

    jo l´eddy soc un dells i m´agardar molt…

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image
MÈs Tradib‡nners:

Categories

Contactar

Si voleu contactar amb nosaltres o enviar-nos notícies per publicar-les, ho podeu fer a l’adreça entremesos@gmail.com

 

Febrer 2008
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
« Gen   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.