Els gegants de la plaça de Sant Joan de Tarragona

El passat diumenge 24 de febrer, al pati Jaume I de l’ajuntament tarragoní, es celebrà la presentació de la remodelació dels gegants de la plaça de Sant Joan de Tarragona, unes figures que han passat per diferents remodelacions fins a l’aspecte actual. Els membres de la colla recordaven en la presentació els primers gegants que van tenir, el Sant Jordi i la Princesa, estrenats el 1995, que pertanyien a la plaça sant Miquel i que duraren tres anys. Després d’aquests en van tenir altres, sempre amb una imatge semblant, però cada vegada aconseguint una mica més la feina escultòrica.

2007-08-15-trobada-de-gegants-sant-roc-de-tarragona-009.jpg

Doncs bé, en la presentació del diumenge vam poder veure uns gegants amb una remodelació total, no tant pel que fa a les escultures (són les mateixes que els darrers gegants que us mostrem en la foto, realitzada per les festes de Sant Roc del 2007) sinó perquè aquests gegants han canviat de religió, han passat de moros a cristians! A més, els geganters també han canviat les estructures per tal de facilitar la mobilitat de les figures i se’ls han confeccionat uns vestits molt acurats. A més, incorporen una sèrie de detalls que encara els dóna més personalitat: la geganta duu un colom blanc a la mà esquerra, i el gegant, també a la mà esquerra, duu una simitarra -amb la qual encara recorda els seus orígens-.

Els gegants, de més de 70 quilos i 4 metres d’alçada, faran la seva primera cercavila a l’estrena dels gegants dels Pallaresos, el 17 de maig. Gerard Pouget

2 Respostes to “Els gegants de la plaça de Sant Joan de Tarragona”


  1. 1 Marc Piñol Feb 26th, 2008 a les 10.14

    Ei, que tindries alguna fotografia per que veiessim aquesta restauració.

    Molt bo aquest bloc, felicitats pel treball tant acurat, des de Vilanova i la Geltrú.

    Per cert, tens alguna informació mes sobre la nova cuca de Reus?

  2. 2 Entremès Feb 26th, 2008 a les 10.19

    Moltes gràcies Marc! No tinc cap fotografia encara d’aquests gegants, l’estrena va ser una mica per sorpresa i no duia la càmera… Tan aviat com en tingui la penjo… Pel que fa a la Cucafera de Reus, la darrera notícia és la de la festa del dissabte… Per estar-ne al corrent, estigues atent a aquest bloc o a la pàgina web de la Cucafera, l’enllaç el pots trobar als enllaços del bloc.

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image
MÈs Tradib‡nners:

Categories

Contactar

Si voleu contactar amb nosaltres o enviar-nos notícies per publicar-les, ho podeu fer a l’adreça entremesos@gmail.com

 

Febrer 2008
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
« Gen   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.