Exposició “Escultors de la festa”

imagen-019.jpg

Poques vegades podem gaudir d’una exposició on la festa és l’eix central, i encara menys on els protagonistes siguin els entremesos. Doncs bé, ara tenim l’oportunitat de gaudir-ne d’una al Centre d’Artesania de Catalunya (carrer dels Banys Nous 11, de Barcelona), titulada “Escultors de la festa”. Es tracta d’una mostra de multitud d’elements festius creats per Ramon Aumedes, Dolors Sans i David Ventura, artistes que s’encarreguen de fer realitat els projectes i les idees de les entitats per participar en les festes populars i tradicionals d’arreu del país.

Les figures que s’hi poden veure són el gegantó Pol del Taller Sarandaca, el gegantó Oriol del col·legi Teresa Altet de Rubí, la Dona d’Aigua, el Jaume i les ovelles i els capgrossos de Bellvei del Penedès; el gegant de Sant Antoni de Vilamajor, el gegantó Patufet de Palau-Solità Plegamans, els gegants neolítics de l’Espluga de Francolí, el gegant del Port de la Selva, el gegant Dr. Calvo d’Argentona, els gegants de Cadaqués, els gegants i capgrossos dels Angles, i els gegants nous de Sant Pere de Ribes; els capgrossos Pirates de Premià de Mar, la Gallina Ballarica de Vilafranca del Penedès, el cavallet-capgrós Bailo de Granollers, el Cavall de Gombrén, el Dragonet de Badalona, la Quimera Godra de Caldes de Montbui, el Mussol de Gavà, la Mulassa de Vic i la Guspira de la Colla dels Blancs i el Drac tricèfal de la Colla dels Blaus de Granollers.

L’exposició s’inaugurà amb una taula rodona amb els artistes, titulada “Els escultors de la festa a l’actualitat i perspectives de futur”, i per al proper 21 de febrer s’ha programat una conferència-debat sobre “La funció dels escultors d’imatgeria popular dins la festa” a càrrec de Paco Cruz i Bienve Moya.

L’exposició restarà oberta fins al 31 de març. L’horari de visita és:

De dilluns a divendres, de 10 a 19 h
Dissabtes, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h

Gerard Pouget 

1 Resposta to “Exposició “Escultors de la festa””


  1. 1 eloi Mar 9th, 2008 a les 15.10

    ventura&hosta genial!!!!!!!

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image
MÈs Tradib‡nners:

Categories

Contactar

Si voleu contactar amb nosaltres o enviar-nos notícies per publicar-les, ho podeu fer a l’adreça entremesos@gmail.com

 

Febrer 2008
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
« Gen   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.