Una nova bèstia a Reus, aquesta vegada, aquàtica!

Després de la multitud d’estrenes d’entremesos i balls reusencs de l’any passat –recordem que aparegué la Víbria, el Basilisc, el Ball de Pastorets (infantil) i la Moixiganga (massa creacions en tan sols un any, crec jo…)–, el Carnaval de Reus d’enguany serà el marc de la presentació d’una nova bèstia, els secrets de la qual encara no s’han desvetllat. El Ball de Diables de Reus, entitat impulsora d’aquest nou element, només ha aclarit que serà una figura aquàtica i que no escopirà foc ja que, segons confessen els mateixos diables “nosaltres ja en tirem prou, de foc”. La nova figura veurà la llum en la festa de presentació que se celebrarà el proper dissabte 26 de gener a les 18.30 hores a la plaça del Mercadal, i tindrà com a padrins el Drac i la Víbria reusencs.

La decisió de crear una bèstia d’aigua respon a la voluntat d’introduir aire fresc a les figures reusenques ja que “tots els elements del seguici són d’aire –l’Àliga, el Drac…– o de terra –el Bou, la Cabra…–” i de la mateixa manera que la plaça del Canal, servirà per commemorar que al segle XVIII va voler-se fer una infraestructura perquè arribés a Reus aigua salada.

De moment, el nou element encara no té nom, per aquest motiu el Ball de Diables ha obert un espai web perquè tothom que vulgui pugui fer el seu suggeriment per anomenar la nova figura. Ho podeu fer a l’adreça http://escullelseunom.blogspot.com/
Gerard Pouget

0 Respostes to “Una nova bèstia a Reus, aquesta vegada, aquàtica!”


  1. Sense comentaris

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image