X Trobada de Sacaires a Riudoms

Des de fa 10 anys, les festes de Sant Sebastià de Riudoms són el marc de la trobada anual de músics que senten especial devoció pel sac de gemecs. Arreu de Catalunya s’organitzen trobades similars dedicades a altres instruments tradicionals, com és el cas del Dia del Graller a Vilafranca del Penedès (prevista per al cap de setmana més proper a Sant Jordi) o la Festa del Flabiol d’Arbúcies (que se celebra cap al final d’octubre).

Com a actes previs a la trobada, el dissabte 19 de gener es van poder veure grups amb estils molt diferents però que compartien el denominador comú de la cornamusa: a la tarda, una cercavila amb els estrambòtics i divertidíssims Mc Kensy’s, i al vespre, un concert a càrrec de la formació Aira da Pedra, de Ponferrada.

Però els actes més destacats es van dur a terme el diumenge dia 20. Al matí, participaren a la processó de Sant Sebastià diverses formacions d’instruments tradicionals (com la Banda de la Pica -de Villanueva de Gállego-, el duet format per Simó Busquets i Montse López, el duet de Josep Andreu i Quin Boix, La Cobla d’en Taudell, la Banda de Sacs de Gemecs i Timbals de la Germandat del Sant Ecce Homo de Tarragona, els Trumfus Sonorus, a més de les actuacions dels Bastoners de Cambrils, acompanyats per tres flabiolaires, i el Ball de Panderetes de Sant Quintí de Mediona, acompanyat pel grup Punt de Malura).

imagen-125.jpg

La Banda de la Pica (Villanueva de Gállego)

imagen-088.jpg
Simó Busquets i Montse López

imagen-096.jpg

Josep Andreu i Quim Boix

imagen-122.jpg

La Cobla d’en Taudell

11.jpg
La Banda de Sacs de Gemecs i Timbals de la Germandat del Sant Ecce Homo de Tarragona

imagen-119.jpg
Els Trumfus Sonorus

imagen-094.jpg
Els Bastoners de Cambrils

imagen-136.jpg

El Ball de Panderetes de Sant Quintí de Mediona

A la tarda, a l’església de Sant Antoni el grup la Factoria del Bordó, format per quatre sacaires i un percussionista, amb el seu concert va posar la cirereta del pastís per celebrar la desena edició d’una de les trobades de músics tradicionals que se celebra avui dia a Catalunya. Gerard Pouget

2 Respostes to “X Trobada de Sacaires a Riudoms”


  1. 1 Lo Consueta de Reus Gen 21st, 2008 a les 15.31

    Ara si que m’agrada aquest bloc. Enhorabona Gerard.
    Si et sembla bé et fico al nostre llistat del Tradiblog. Saps qui soc no?
    Soc amic de l’Antoni i de vegades us he fet algunes fotos del Bou, a Barcelona, a Reus… En fi que si vols visitar el Tradiblog, pots anar a: http://tradi.blogspot.com Salutacions i fins aviat.

  2. 2 Entremès Gen 21st, 2008 a les 15.41

    Sí, em sembla que de vista sí que et conec, encara que potser només hem intercanviat un hola i adéu. Sí, sí, ja em pots escriure al Tradiblog, quan pugui hi posaré el bàner. Moltes gràcies pels ànims!

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image