Regidora d’Els Verds + Esquerra a l’Ajuntament de Son Servera

Son Servera, municipi de la construcció irregular

Ja fa moltes vegades que persones de fora poble em diuen que a Son Servera donen llicències d’obra a rústic amb només una quarterada. És trist veure com el nostre municipi s’està convertint en el municipi de la infracció urbanística i molt més que inclús les persones dels pobles veïnats venguin a fer les infraccions al nostre municipi perquè aquí es permet més!

Tenim més d’una vintena d’infraccions urbanístiques a àrees protegides (ANEI), tenim zones com Pula que té més d’una desena d’expedients amb més d’una desena d’infraccions o anomalies, tenim regidors del PP propers als constructors o promotors de les infraccions, som els més ràpids donant llicències d’obra d’habitatges plurifamiliars de dubtosa legalitat… En canvi tenim urbanitzacions sense recepcionar, sense els serveis mínims, sense carrers adequats, sense clavegueram… urbanitzacions senceres oblidades, sense neteja ni manteniment…

Un poble necessita un urbanisme amb seny. No es pot construir a qualsevol lloc, als pocs llocs que conserven una bellesa paisatgística. No es pot construir sense tenir en compte els aparcaments, les zones verdes, les places, el clavegueram, l’aigua potable… Tampoc es pot permetre que alguns construeixin sense llicència, estalviant-se així els diners de la llicència, comprant en molts casos un terreny a un preu més baix que el de terreny construible i sense els mals de caps i els diners que costen els plànols i les visites d’arquitecte i aparellador.

Es suposa que tots som iguals, per tant, tots hem de ser iguals alhora de pagar una llicència, hem de ser iguals alhora de poder o no construir a un terreny. Hem de ser iguals també tenguent un habitatge i no una casa il·legal que al final, com a molt, quedarà fora d’ordenació i que tampoc tendrà el valor econòmic que té una casa 100% legal.

Durant anys el PP ha promogut la construcció il·legal a les nostres illes. Que no ens enganin, això no és cap negoci, ni tan sols per a l’infractor, que al final mai tendrà un habitatge en les mateixes condicions legals que la resta.

Una construcció amb seny, amb polítiques d’habitatge reals, amb lloguers raonables i habitatges de protecció oficial abastament sí solventarien el dret a un habitatge digne, amb un entorn paisatgístic digne i amb uns serveis dignes per a tots.

4 June 2007 a les 16:39


1 Comentari to “Son Servera, municipi de la construcció irregular”

  1. Hola pepeeeeeeeeeeeeet! Says:

    Tiiiiiiiiiaaa, què és això que t’has fet un blog o podrem xafardejar. Uooooooohhhh, ja tenc algú que me deixi comentaris a nes meu blog i, ja que anirem intimant un poc, d’aquí quatre anys me podries deixar esser es número 2, oi que sí? xDD

    Petons!

    Pep.

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image