que ve l’inspector

L’altre dia, la directora de l’institut ens va dir que enguany l’inspector es fixaria especialment en determinats papers, que els tinguérem al dia i que els férem ben fetets. Ja fa anys que fem aquests papers i altres, que els tenim al dia i procurem fer-los ben fetets. I això a pesar que sabem que la majoria d’aquests papers no se’ls llegirà ni Déu, i que, en qualsevol cas, de la seua lectura se’n derivaria poc de profit per a la comunitat educativa en general. Jo sé que ella no pretenia espantar-nos, i també sé que la majoria no ens vam espantar gens ni mica, però sense voler, aquelles paraules sonaven a advertiment, no a amenaça, això no, però si una mica a allò que si no teniu el deure ben fet potser us posaran un negatiu… i tot i que ja has bregat en mil batalles, no pots evitar que et quede un gustet de boca així com amargós. I penses: com si no fera ja anys i panys que complim amb els deures burocràtics i ho que fem sense badar boca i de la millor manera possible.

Bé, tampoc no té més importància, seguirem treballant com si la directora no ho haguera dit, però no pots evitar que et quede aquell regust, com si una veueta et diguera: professoret de calbot, que treballs poc i cobres molt i fas moltes vacances i que tens la culpa del fracàs escolar, ves amb compte que t’observem.

I resulta que aquell mateix dia anaves a fer fotocòpies i dels dos conserges que hi tocava haver, no n’hi ha cap, i diuen que no envien substituts per això i per allò altre: burocràcies estranyes que tu no entens ni t’interessen. I llavors penses que potser aquest inspector que ens ha d’escodrinyar els papers per a veure si els fem ben fetets, faria més bé per la nostra comunitat educativa si es dedicava a resoldre’ns el problema dels conserges. Ho penses però no ho dius a ningú, perquè llavors et tractarien d’estúpid, ignorant, que els inspectors no s’han de dedicar a això sinó a allò altre. I tu, com que no hi entens, t’estimes més estar-te calladet, fer classe cada dia i procurar-te l’estimació i el respecte dels teus alumnes. Si tens fotocòpies, amb fotocòpies, si no en tens, sense fotocòpies.

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image