Com es crea un estat d’estrés.

19 04 2009

mal_222iceberg-posters.jpg

La  part  conscient  de la ment es  petita,  té  poca  capacitat  (només   és un 10%  del total)  i  necessita  descansar  molt  sovint.  Es  representa  com la  part  que  es  veu  d’un iceberg.

La  part  inconscient  és  gran,  té  molta  capacitat  (és  el 90 %  del total)  i  no para  de  treballar  mai:  365  dies  a l’any  i 24  hores  al dia.  Es  representa  per  la part  de  l’iceberg  que està  sota  l’aigua.

L’estrès  es  produeix  per  tenir  moltes  preocupacions,  moltes coses  pendents,  moltes  coses  per  resoldre,  importants  o no.  El  conscient  s’omple  molt  i no descansa  i tampoc  té  espai per  treballar.

Mentre  la part  conscient  treballa,  no es  produeixen  connexions  neurològiques.  Les  connexions  sempre  es  fan  quan treballa  l’inconscient.

Una  persona  estressada,  és  una persona  que té  moltes preocupacions en  el conscient  i que  treballen  en bucle  tancat o en cercle  viciós,  sempre  van donant  voltes  sense que  es  resolguin  els problemes.  Aleshores arriba un moment  que el conscient  es  diu que no pot  més.  No hi ha  res  pitjor  que  anar  donant  voltes sense  aconseguir  avançar.

 Les  connexions  neurològiques  imprescindibles per  a  qualsevol  activitat  humana, necessiten  temps.  El  conscient  ha de dormir,  ha  de  descansar,  ha  d’estar  buit.  Si  tenim  el concient  en  tensió  i ple  l’inconscient no pot  treballar.

Si  l’inconcient pot  treballar,  trobarà informacions  noves  que  permetran  que en comptes  de bellugar-nos  en cercle  ens  poguem  començar  a bellugar en espiral  i mica  en mica  anar  eixamplant  el moviment.

 Hem  d’aconseguir  de  pensar  en els problemes  quan tinguem  una  informació  nova  i  deixar  de pensar-hi  quan  no hi hagi  res de nou  a pensar.

Com  aconseguir-ho?  descarregant  les  nostres  preocupacions  damunt  d’una llibreta.  Hauríem de tenir  dues  llibretes:  la  llibreta  de  pensar i  la llibreta  de  fer  (o  sigui  agenda).  I  descarregar  en elles   les  nostres  preocupacions,  pensaments,  coses  per  resoldre  i les  activitats.  Per  descarregar  la ment  i  fer que pugui  treballar  molt millor.

 Us  explicaré la  tècnica  de la llibreta  de  pensar en un altre  post.


Accions

Informacions

2 comentaris per “Com es crea un estat d’estrés.”

23 05 2009
Gatot (16:39:53) :

sense haver-ne parlat amb tu, si més no directament, sense haver llegit aquest post fins fa uns minuts… fa uns dies vaig “obrir” una llibreta privada; hi he abocat algunes coses sense resoldre encara… per poder rellegir-me i veure’m des de fora… més assèpticament…

després d’escriure, vaig tenir la sensació d’alliberar espai…

em sembla que té alguna cosa a veure amb el que tu has escrit.

gràcies, bonica

25 11 2009
Cosmo (00:10:56) :

He utilizado durante años el método de escribirlo todo,ayuda mucho,a pesar de eso mi inconsciente es un volcán, ¡vaya sueñecitos que tengo! quizá sea obsesiva,quizá me cuesta aceptar la realidad o sencillamente soy rarita ¿se puede soñar con que estoy trabajando en la escuela a escondidas del ministerio cuando llevo 10 años jubilada? .Un abrazo.

Deixar un comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.