Estic llegint Coaching strategico de Roberta Milanese i Paolo Mordazzi -1

30 09 2008
  1. 9788879289023g.jpg

De  moment  no em sembla  a mi que el coaching  estratègic  enfoqui  les  coses  de manera  massa  diferent que  la  terapia estratègica.

 El  llibre  comença parlant de  les Solucions Intentades Redundants.  les  solucions  que  anem repetint sense  que  ens donin la solució  al problema,  però  que malgrat tot  continuem repetint.  El  que si fa  és  un anàlisi  exhaustiu  de  com poden sser  aquestes  solucions  intentades.

SOLUCIONS  INTENTADES REDUNDANTS:

  1. ESCOLLIDES
  2. SOFERTES
  3. ESPONTÀNIES

1.- Les  escollides,  són  les  que fem voluntàriament,  perquè  ens han semblat les  millors.  Posa l’exemple  d’un  home d’empresa  que  havia fer  un curs  d’assertivitat  per  agafar  seguretat  en ell mateix  i no deixar-se portar  o  influir  massa pels  altres.  Havia  après  a    ser  assertiu  i li anava  bé.  Però  amb el seu  cap  tenia  problemes  de comunicació  i  això  feia  que tingués  problemes  de  feina  i de relació  amb ell.  Com que ell havia aprés    que l’assertivitat  era bona,  intentava  aplicar  sempre  aquesta   soloció  intentada,  eficaç  en la majoria  de situacions  però  no en aquesta.  Ell  hagués  pogut  no ser  assertiu,  però  insistia  en ser-ho.

 2.- Les  sofertes,  són les  que  ens adonem  que no funcionen,  ens adonem  que són un error,  però  no aconseguim  per  un motiu o un altre  deixar  d’utilitzar-les.  L’exemple és  el d’una mare  d’un adolescent  que  tot i sabent  que  ella era  massa  permisiva  i  que no posava  els límits  que el seu fill necessitava,  es  veia  incapaç  de  canviar  per  la por  de no saber  gestionar  les  respostes  impertinents  i  agressives  (verbalment)  del seu fill.   I  a  causa d’aquest a por  no podia  evitar  de  fer  allò  que ella  sabia  perfectament  que  no havia de fer:  mostrar-se  suau  i complaent  i  permisiva.

 3.-  Espontànies  són les  que fem  sense  adonar-nos  que les  fem,  les  fem  sens e poder-ho  evitar,  com   la  d’una dona  que  cad a cop que el seu marit  sortia  amb  els  amics,  feia mala  cara,  mostrava el seu descontent,  el seu  disgust  i  es  queixava  repetidament  de  les  mateixes cpses.  Fins  que ja  havia  passat  no s’adonava  que  sempre repetia  el mateix  guió.


Accions

Informacions

Un comentari per “Estic llegint Coaching strategico de Roberta Milanese i Paolo Mordazzi -1”

31 01 2009
Teràpia breu estratègica i temes de vida quotidiana. Carme Rosanas Martí. » Coaching strategico de Roberta Milanese i Paolo Mordazzi - 3 (12:17:08) :

[...] Tornarem als exemples  exposats  a Estic llegint Coaching strategico de Roberta Milanese i Paolo Mordazzi -1 [...]

Deixar un comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.