TRASTORNS OBSESSIUS, COMPULSIUS

13 05 2007

TRASTORNS OBSESSIUS, COMPULSIUS 

En aquesta mena de trastorns  el mecanisme,  torna  a ser  fill d’una lògica paradoxal.  El  pacient que se sent impel·lit  a   repetir  obsessivament  algun tipus d’acció  o de pensament  per vèncer  la sensació d’ansietat,  s’adona  que  mica  en mica  ha entrat  en una trampa sense sortida.  Si  no repeteix  els  seus  ritual o les seves  accions  se sent  molt angoixat  i té por  i si els repeteix  fa  que  aquesta  por  i aquesta  repetició  apareguin  cada  vegada  més  sovint.  Prescrivint   un  contra-ritual, que a vegades  pot  ser  molt  semblant  al seu propi,  amb la qual cosa  ell s’hi troba  còmode i no sent  por ni ansietat,  però  programat  i  fet  d’una manera  organitzada, voluntària   i fixa  en comptes  de  ser repetit  impulsivament,  fa  que la necessitat descontrolada  de fer-ho  es vagi  disminuint  en no massa  dies  i s’arribi a eliminar  del tot. 

 

 


Accions

Informacions

Deixar un comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image