Pluja

po001p.jpg

Quadre : Joan Herèdia Villanueva
Tècnica mixta, 20 x 28 cms., 1996

Plou,

els arbres es  posen de puntetes,

i estiren mandrosament 

les seves branques arronsades.

La  terra  de  les torratxes

desborda  lentament fins  al mur,

les  petúnies  es  rebreguen,

els ciclamens  créixen  del no res.

Les  nespres  s’arrodoneixen.

Entro  i surto

me’ls  miro  i  me’ls  remiro  amb parsimònia

els  cabells  xops i el front  alçat.

Tanco  els ulls

mentre  la pluja  em rellisca

galtes  avall, gotes de  felicitat.

   

15 Respostes to “Pluja”


 1. 1 zel Mai 13th, 2008 a les 22:59

  Preciós el quadre, fèrtil la pluja, ufanosos els colors, quina joia…
  I també, feliç aniversari, jo també llegeixo molt menys, també m’aïllo més de la família i també dormo menys hores…
  I tampoc tinc la solució…
  Però encara sóc a cavall del que vull i el que hauria, del que ara per ara em fa goig i el que em pesa, de demanar un dia de 48 hores o de deixar aquest espai que m’ha dut el mateix (gairebé) que a tu…
  Veus? És com si et conegués de ben a propet…Petons, mmmm, que fa la nova joia de la família? (No me’n ser estar…)

 2. 2 Carme Mai 14th, 2008 a les 0:03

  Zel, Doncs mira, “mal de muchos…” jo sempre dic que no voldria una vida molt més llarga, la voldria més ampla, que hi capiguessin més coses, potse r s’assembla força al teu dia de 48 hores.

  I si és com si ens coneguéssim de ben a propet, potser un dia, que estigui per Vilopriu, passo a veure’t i ens coneixem de veritat. El Guillem està bé, és bonic i tranquil·let de moment. Petonets, gràcies.

 3. 3 barbollaire Mai 14th, 2008 a les 9:08

  Quina preciositat de paraules, de sentiments, de colors!

  I el quadre és genial!!
  (Ondia! El podies haver proposat als RC, nina!)

  És fantàstic deixar-se xopar per la pluja. A mi m’encanta.
  (Ara penso què, si passa per aquí Monalitza, podrà donar fe del que et dic… ;¬))
  I les olors que neixen mentre plou… I les que queden després…

  Bon dia, dolça nina
  Un petonet dolç, petit i amb totes les aromes de la pluja :¬)*

 4. 4 caterina Mai 14th, 2008 a les 11:03

  És una sensació agradable la pluja. Escoltar-la i observar-la mentre es llegeix un bon llibre, mullar-se sota l’aigua a l’estiu… Però he de dir que al contrari de Catalunya, a Mallorca ha plogut molt aquest any i ja estic una mica tipa ;)
  Una abraçada!

 5. 5 Carme Mai 14th, 2008 a les 20:26

  Barbollaire, no sé ni com ho hauria de fer per posar aquest quadre a RC, a mi m’agradaria molt més imatge s d’aquesta mena, segur que se’m donarien milor els relats o els poemes. Deixem mullar-nos doncs amb una mica de pluja, només gotetes, avui. Un petonet per a tu també.

  Caterina, si que cansa quan plou massa, i és que tampoc hi estem acostumats. Però ara, des d’aquí és una festa. Crec que aquella dita de “No plou mai agust de tothom” en aquest moment aquí no funciona, tothom que jo sento està content que plogui.

 6. 6 teresa Mai 14th, 2008 a les 21:39

  Carme

  Crec que és una de les millors poesies que has penjat al blog. L’únic vers que no m’acaba de fer el pes (i és una simple qüestió de gustos personals) és l’últim, amb això de les “llàgrimes de felicitat”. La resta, preciosos.

 7. 7 cinzia Mai 14th, 2008 a les 22:57

  que siguin sempre llàgrimes de felicitat…!i i moments preciosos com aquells d’aquest poema

 8. 8 Carme Mai 14th, 2008 a les 23:14

  Teresa, gràcies maca, crec que aquesta mena de comentaris ajuden molt, és una opinió o un gust personal, com dius, però a mi m’agrada que m’ho diguis. Només que m’ho he tornat a llegir ja em venien al cap altres opcions per l’ultim vers. D’entrada la més senzilla que m’ha vingut al cap ha estat substituir “com làgrimes” per “gotes”. La felicitat no em decideixo a treure-la.

  Gràcies Cinzia, tinc la sort de tenir una pila de moments preciosos dins la meva col·lecció.

 9. 9 Joana Mai 14th, 2008 a les 23:49

  Vols dir que la pluja no desplega tot un seguici d’emocions tancades? Vols dir que no invita i captiva alhora?
  M’agrada sentir la pluja i badocar deixant fluir la ment, com els teus versos, semblen que regalimin per el vidre de la finestra…
  Bona nit Carme!

 10. 10 Carme Mai 15th, 2008 a les 0:36

  Bona nit Joana, crec que ja me’n vaig a dormir de seguida. A mi també m’agrada la pluja, sentir-la i mirar-la, badar i escoltar.

 11. 11 MoNaLiTzA Mai 15th, 2008 a les 10:41

  Monalitza ha passat per aquí (com diu el xerraire) :) I corroboro, ratifico i certifico el que diu. ;D
  La pintura és impressionant! Evoca talment l’efecte visual d’un bon xàfec.

 12. 12 carmerosanas Mai 15th, 2008 a les 11:54

  Monalitza, em sembla perfecte que estigueu d’acord, que consti però que la paraula de cadascun per a mi seria suficient. No em sembla gens estrany que li agradi la pluja. Petonets per a tu també remullats de pluja.

 13. 13 carles casanovas Mai 15th, 2008 a les 19:04

  Gracies, moltes gracies, …..és una maravella.

 14. 14 Carme Mai 15th, 2008 a les 21:48

  Gràcies a tu, Carles Casanovas i benvingut al meu blog!

 15. 15 carles casanovas Mai 19th, 2008 a les 22:18

  El meu pare, va esser un home excepcional, l’altre dia al’arrossada
  popular en vaig tenir una mostra fefaent Era mestre de l’escola unitària, va ser mestre després de la guerra incivil. Caldrà un dia
  fer un homenatge a totes aquestes que van conservar els nostres anhels.

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image
PREMI PEDRAFORCA.

Striper, m'ha regalat aquest premi Pedraforca: pedraforca_premi.jpg PREMI AMICS PER SEMPRE concedit per Armonia Premi amigos para siempre

Premi Goldenbird

La Teresa de paraules i mots m'ha passa t aquest premi:

Premi Honor 2008 - Poetes del cor

L'Anna de Coses i altres coses m'ha concedit aquest premi:

Traductors... bé... més o menys

Catala - Español Català - English Català -Français
Engolasters-AINA-14 de juny 2008

Participa al

_______

License Creative Commons

Premi a l'esforç femení

De Maria Teresa de Camino incierto

Premi art i escaig

Concedit per Barbollaire d'Un lloc per a nosaltres i pel Veí de dalt de Malerudeveuret.

Premi Dardo

La Teresa de Paraules i mots, L'Anna de Coses i altres coses i el Veí de dalt de Malerudeveuret m'han donat el premi Dardo.

Pàgines

By Incsub and rob