X Nit de Poesia a L’Auditori de Sant Cugat

Recital  de poesia  a L’Auditori.

Homenatge  a  Palau i Fabre.  Hem  sentit  la seva  veu  que recitava  el poema:

portic01g.jpg

Jo em donaria a qui em volgués
com si ni jo me n’adonés
d’aquest donar-me: com si ho fes
un jo de mi que m’ignorés.
Jo em donaria a qui es donés
a canvi meu per sempre més:
que res de meu no me’n quedés
en el no meu que jo en rebés.
Jo em donaria per un bes,
per un de sol, prô que besés
i del besat em desbesés.
Jo em donaria a qui em volgués
com si ni jo me n’adonés

com una almoina que se’m fes.

   22-23 octubre 1940   de Poemes de l’Alquimista

maria-del-mar-bonet.jpg

Hem escoltat  poetes  que  jo no coneixia,  dels  quals,  per  a mi,  ha destacat  la  poetessa mallorquina Antonina  Canyelles  que  m’ha  captivat  del tot  i  hauré  de buscar  algun llibre  seu.

I  la  Maria  del Mar Bonet,  com sempre  fantàstica,  ha  cantat  també  uns quants  poemes  i per  acabar  el mateix  que Palau i Fabre  ha recitat  en començar.

Una  nit molt  agradable.

10 Respostes to “X Nit de Poesia a L’Auditori de Sant Cugat”


 1. 1 caterina Oct 28th, 2007 a les 13:25

  Segur que degué ser molt agradable! La Maria del Mar Bonet, dóna igual que canti o reciti, sempre està fantàstica! I no ho dic perquè sigui mallorquina jeje ;)

 2. 2 Jo mateix Oct 28th, 2007 a les 15:37

  Tens molt bon gust, noia. Palau i Fabre ha estat un poeta maleït fins fa ben poc. Ja era hora que se’l comencés a valorar: “Sóc d’aquí, sóc estranger”, deia en un poema.

 3. 3 Carme Rosanas Oct 28th, 2007 a les 20:25

  Caterina, va cantar, va cantar… fantàstica com sempre. I la veritat és que ahir, en aquesta vetllada “Ses Illes” van tenir un protagonisme especial: La Maria del Mar, L’Antonina Canyelles, amb una força que eclipsava els altres, en Ponç Pons (menorquí) que gairebé representava els poemes i encara un altre poeta que ara mateix (i em fa vergonya dir-ho) no recordo el nom.

  Jo mateix, doncs sí, va ser un homenatge, dins del 7è festival de poesia de Sant Cugat. Com a homenatge encara em va semblar poc. Haguessin hagut de recitar més poemes d’ell, en comptes de recitar només els propis de cadascú … que estaven molt bé, però a més amés, vull dir.

 4. 4 nina4 Oct 28th, 2007 a les 20:54

  preciós el poema, jo tinc un poeta predilecte, un poeta dins l’ànima,un poeta que mai el temps esborrarà, però aquest poeta no té renom ni és famós, només llegueix els seus poemes a llocs petits, com ara a Cervelló el pròxim mes de novembre, i es clar dins el meu cor.

 5. 5 carmerosanas Oct 28th, 2007 a les 20:59

  D’aquests poetes n’hi ha molts i no per això han de ser menys que els altres. A veure si algun dia ens recites algun poema d’ell, segur que ens agradarà. Potser al replà de l’escala o en alguna reunió de veïns… M’agradaria llegir-lo.

  Carme

 6. 6 Josep J. Rosselló Nov 11th, 2007 a les 21:40

  Bon dia, Carme:

  Avui he tingut notícia per primer cop del teu web, precisament cercant a Google notícies de l’estada de l’amiga Tonina Canyelles a Sant Cugat; un amic de Valldoreix me n’havia donat notícia.

  D’Antonina Canyelles (Palma, 1942) puc dir-te que sempre s’ha dedicat professionalment a l’ensenyament del català. L’any 1979 va guanyar el Premi IEC-Marià Aguiló, amb el llibre titular “Quadern de conseqüències”, que ella mateixa va haver d’editar un any després. L’any 1981 va publicar el poemari “Patchwork: dibuixos i poemes”, amb il·lustracions d’Esperança Mestre.

  I no vam tenir més notícies seves fins fa dos anys, quan va publicar “Piercing” a l’editorial mallorquina Lleonard Muntaner. Segurament avui és l’únic llibre de se’n pot trobar.

  Espero que t’hagi servit d’alguna cosa.

  Josep J. Rosselló

 7. 7 carmerosanasmarti Nov 11th, 2007 a les 23:53

  Gràcies Josep J. Roselló per la informació. I tant que em servirà!
  I gràcies per visitar el meu blog.

  Carme

 8. 8 Jamlick May 17th, 2012 a les 16:01

  Love love Emmy and the whole Go Cycle team. I was such a crazy avid runner who never sayrted I had tried lots of spin but it just didn’t top the running. Now I am hooked and in even better shape! Cant live without it! Xoxo Emmy

 9. 9 lbuvpuyifd May 17th, 2012 a les 23:00

  H9M7qg ecsoewjemopf

 10. 10 zzsxphrw May 21st, 2012 a les 1:17

  ocHKB7 eiranxdfvdbs

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.
PREMI PEDRAFORCA.

Striper, m'ha regalat aquest premi Pedraforca: pedraforca_premi.jpg PREMI AMICS PER SEMPRE concedit per Armonia Premi amigos para siempre

Premi Goldenbird

La Teresa de paraules i mots m'ha passa t aquest premi:

Premi Honor 2008 – Poetes del cor

L'Anna de Coses i altres coses m'ha concedit aquest premi:

Traductors… bé… més o menys

Catala - Español Català - English Català -Français
Engolasters-AINA-14 de juny 2008

Participa al

_______

License Creative Commons

Premi a l’esforç femení

De Maria Teresa de Camino incierto

Premi art i escaig

Concedit per Barbollaire d'Un lloc per a nosaltres i pel Veí de dalt de Malerudeveuret.

Premi Dardo

La Teresa de Paraules i mots, L'Anna de Coses i altres coses i el Veí de dalt de Malerudeveuret m'han donat el premi Dardo.
By Incsub and rob