DE RATES I MÉS RATES .

Que curiós és el mon animal ! , es pot extrapolar la seva emocionant vida a la de qualsevol societat civil .
El gènere de les rates , animal invasiu per excel•lència , es composa de diferents especies de les quals la Rattus Novergicus , o rata camperola s ´ especialitza en colonitzar les parts altes d ´ allà on fa el cau , ja que és una extraordinària trepadora , també hi ha una altre espècie la Rattus Rattus o rata de claveguera que no s ´ enfila tan be , però és una excepcional nedadora i fins i tot es capbussa en les situacions més adverses i difícils .Aquestes dues especies de rates viuen en conxorxa per fer fora a qualsevol altre inquilí que hi hagi al seu cau , i una vegada aconseguit la rata de claveguera tot i no ser una bona escaladora és qüestió de temps que faci fora a la espècie de rata camperola .Com podem constatar membres de la mateixa espècie competeixen per el mateix ecosistema , en el fons les rates son rates i rates son .
Només desitjo encarnissadament que el Molí de l ´ Anguila sigui un espai lliure de rates

Una resposta a “DE RATES I MÉS RATES .”

  1. Joan Vidal Torrent diu:

    Eeeepppssss!!!! Jo tinc la solució. No podem permetre que en un lloc públic i freqüentat per mainada, s’hi passegin rates. A l’empresa on jo treballo distribuïm tota mena d’articles i productes per liquidar les rates. Ho tenim a amb pastilles, amb bosses, amb bidons i fins hi tot a granel per els casos on hi ha una gran invasió, i cal una gran quantitat de producte per fer una desratització total. El productes que distribuïm serveixen per tot tipus de rates, jo no soc prou tècnic per saber definir els diferents tipus de rates, si son “Rattus Novergicus” o Rata … ves a saber que. El que si puc dir, i en un argot més comú i entenedor, que els productes es poden utilitzar des de el ratolí més petit, fins a la més grossa “rata xamanera”. Deixant si son rates que s’enfilen, que es capbussen, les que s’arrosseguen, les foranes, les autòctones, les que només apareixen de tant en tant, les que mosseguen, les que criden, les que gairabé les veus però saps que hi són, les salvatges, les de companyia, etc etc.

    Alguna vegada les que s’ocupen de la mainada i algú més, havien fet referència a la presència d’aquesta espècie per el local. Però ningú no en feia massa cas, fins hi tot jo ho havia vist, però i potser perquè estic en el sector, semblava que la gent no se’n adonava o bé no hi donava importància, jo tampoc volia crear interessos comercials. Però per el que sembla ara això és un fet més visible i preocupant, doncs puc portar catàlegs i preus dels productes. No podem deixar que això vagi a més, ni podem deixar que s’embruti el local. Com he dit jo no soc tècnic, per tant no se si algú em podria aclarir aquest dubte, Les rates son com les abelles, que si mates la reina les altres ja no serveixen per res? (no se si és realment així, eh, però se que passa alguna cosa amb la reina de les abelles) Doncs si les rates fossin igual, potser seria més fàcil buscar les rates reines no?

    Salutacions a tots! i desitjo que s’acabin aquests maldecaps i la mainada tinguin un espai net i puguin deixar les galetes sense que ningu les rosegui.

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.