Paradolmen de les Pixarelles (Tavertet)

Aquest matí, amb el Josep Agustí, hem anat a visitar el paradolmen de les Pixarelles, situat uns 25 m a llevant de la segona de les coves de les Pixarelles.

Al cap d’una estona de seguir vanament alguns corriols que voregen els cingles, després d’una forta baixada per sota el morro de l’Abella, hem arribat a les coves i a l’estructura megalítica que buscavem. La primera impressió ha estat molt agradable, hi ha muntada una cambra sencera amb bones lloses. La segona impressió ha estat lamentable: el pas dels humans no perdona. En primer lloc, algú ha usat la cambra megalítica com a dipòsit de deixalles vàries, i pels seus encontorns hi havia fins i tot ampolles de cava trencades. En segon lloc, la darrera part del corriol que porta a les coves està marcat amb pintura groga i deu formar part d’algun itinerari pel terme de Tavertet. Doncs bé, com que allà no hi ha pedra suficient, van haver de marcar el senyal groc damunt una de les lloses del monument. Monument que a partir d’ara podria dedicar-se a la virtut de la sensibilitat.

Després de veure la cambra hem pujat a la cova que va ser excavada fa uns anys. L’abandonament és total i al seu interior encara queden un parell d’escales de fusta mig podrides i restes de plàstics. Tot una mostra del tarannà del país.

Si tot i amb això us venen ganes d’anar-hi, les coves, el paradolmen i el paisatge valen la pena.

Paradolmen de les PixarellesAbocador de les Pixarelles

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.