Quin és el dolmen més alt de Catalunya?

El dolmen que es troba a major alçada de Catalunya és el de la Font dels Cóms, als Rasos de Baiasca (Llavorsí, Pallara Sobirà). És a 1840 m. d’altitud. Fa tres anys que es va excavar i des de llavors sobreviu en un lamentable estat d’abandonament.

Font dels Cóms
Si pugem cap a la Catalunya Nord, els més alts són els dos túmuls del Puig de la Collada Verda, al Canigó. Es troben a 2300 m. d’altitud i un d’ells presenta al seu interior restes de la cambra dirruïda.

És clar que a aquestes altituds no hi ha hagut mai agricultura, així que els seus constructors havien de ser, necessàriament, pastors.

Puig de la Collada Verda

1 comentari a l'entrada “Quin és el dolmen més alt de Catalunya?”

  1. Juanjo Pulido, un arqueólogo que sueña una sociedad más comprometida con su patrimonio | Catalana con Jamón - Blogs hoy.es ha dit:

    […] de la Universidad Autónoma de Barcelona, para excavar un dolmen en el Pirineo, en Baiasca, Llavorsí. Antes del regreso definitivo a Extremadura, estuve un par de años en Algeciras, dirigiendo […]

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image