Reaccion físiques del programari lliure.

Antonio | Programari lliure | Dimecres 2 Gener 2008

M’encanten les aplicacions informàtiques, per si soles. M’agrada observar com estan dissenyades les interfícies, mirar amb quina molta o poca cura s’instal·len i desinstal·len al sistema, amb quin encert estan redactats els missatges de menús i quadres de diàleg… Vull dir que gaudeixo amb el simple fet de fer-les servir, a banda del resultat que n’obtinc.

Quan una cosa, idea o concepte t’agrada, t’arriba a produir sensacions físiques. I això és el què tornat a sentir aquestes darreres setmana a l’abandonar definitivament l’Outlook de Microsoft per el Thunderbird de la Mozilla Foundation. He anat al darrera d’aquesta migració anys i anys, fins que he trobat prou raons tècniques i pràctiques per a fer el salt.

Potser a algú li sembla que no hi havia per tant, que ho podria haver fet el primer dia, però no. La gestió de milers de missatges de correus es fa de manera molt personal, i reconec que l’aplicació de MS encara te molts punts forts difícils de rebatre. Però finalment he arribat al punt d’equilibri en que els pros ja guanyen als contres.

El programari lliure, o millor dit: el pas del programari propietari al programari lliure em provoca una sensació física d’això mateix, de llibertat. Sento com si s’obrís la finestra d’una habitació plena de fum, dormo millor a les nits i tinc la sensació d’estar fent quelcom de ben fet (tot i que tampoc no sento estar fent res malament utilitzant algunes aplicacions propietàries).

Espero poder tornar-me a sentir així ben aviat un altre cop.

1 comentari »

  1. Genial, nano. El que sigui per ser feliç. Per sert, jo ja tinc la conciència més tranquil.la… ( fent ús del programari lliure )

    Comentari per Pau — 29 Gener 2008 @ 0:56

Suscripció RSS als comentaris de la entrada. URI per a retroenllaç.

Deixa un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Funcionant amb el WordPress | Tema de Roy Tanck