La Festa de Sant Pere queda protegida amb la declaració de la Generalitat

El proper 5 de juny hi haurà una encesa de la Tronada per celebrar aquesta distinció

Enrique Canovaca       25 de maig de        2010

La Festa Major de Sant Pere ha quedat definitivament protegida amb la declaració que ha fet aquest dimarts, el Consell Executiu de la Generalitat, de Festa Patrimonial d’Interès Nacional. L’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha dit que el model de la festa tindrà el mateix nivell de protecció pública que pot rebre un monument i augmentarà la promoció i el seu coneixement. Amb aquesta declaració, s’evita que hi hagi qualsevol tipus de polèmica amb les festes de foc, que es podien veure afectades per l’aplicació de la directiva europea de focs artificials.

reusdigital.cat logotip festa major sant pere

Nou anagrama de la Festa Major de Sant Pere 

L’alcalde ha indicat que “aquesta declaració” suposa un reconeixement a la ciutadania reusenca, “que és qui ha mantingut viva la festa”. A més, ha dit que el proper 5 de juny hi haurà l’encesa d’una tronada excepcional, a la qual es convidarà al conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.

Fins avui a Catalunya, nomen tenien el títol de Festa Patrimonial d’Interès Nacional, la Patum de Berga i les Festes de Solsona. Aquest dimarts també s’ha aprovat atorgar aquesta mateixa distinció a les Festes de Santa Tecla i a la processó del Sant Enterrament, ambdues celebracions tarragonines, i també a la Festa Major d’Ascó.

 http://www.reusdigital.cat/index.php?command=show_news&news_id=13297


aligadereus.bloc@gmail.com

per enviar els vostres escrits, fotos, reportatges....

 

May 2010
M T W T F S S
« Dec   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
By Incsub and rob