Sant Pere, a un pas de ser nova Festa Patrimonial d’Interès Nacional de Catalunya

La Festa Major de Sant Pere de Reus ha passat la primera fase de selecció del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i, si tot va bé, serà declarada enguany Festa Patrimonial d’Interès Nacional, tal com han confirmat fonts municipals a Punt 6 Ràdio i Reus Digital. La regidoria de Cultura ja ha presentat a la Generalitat tota la documentació necessària i ara només falta que l’executiu català ho aprovi en forma d’acord de govern després de valorar la proposta.

reusdigital.cat sant pere festa bona

Tronada de Sant Pere

festesreus.cat

Cultura de Reus espera que es declari patrimoni d’interès nacional el conjunt de la Festa Major, tot i que no descarta que finalment només entri en aquesta catalogació algun element del Seguici Festiu. D’acord amb el decret que regula el patrimoni festiu de Catalunya, es considera Festa patrimonial d’interès nacional “la celebració d’origen remot, estructurada a partir de seqüències rituals basades en costums i manifestacions simbòliques de caràcter identitari, que té una projecció nacional”.

 

La proclamació oficial tindria lloc el dissabte, 5 de juny, en el marc d’una jornada festiva que s’iniciaria a les 7 de la tarda a la plaça del Mercadal i que comptaria amb la sortida excepcional de tot el Seguici Festiu de la ciutat i l’encesa extraordinària de la Tronada. A continuació hi hauria el gran esclat de festa amb la ballada conjunta de tots els elements i el Toc general de campanes des de la Prioral.

El mateix dia, a les 11 del matí, es presentaran els gegants Vitxets Petits amb la participació dels gegants Negritos petits de Tarragona, els gegants petits de Vilafranca del Penedès, la Mulasseta i el Ball de Diables de Reus.

 

La Festa Major de Sant Pere ja va ser declarada per la Generalitat Festa Tradicional d’Interès Nacional l’any 2001″per les tradicionals tronades, el gran nombre de grups de cultura popular, alguns d’ells només existents a Reus, que surten a les cercaviles i processons, destacant la mulassa i les tres parelles antigues de gegants”.

David Fernàndez 03 de maig de  2010

reusdigital.cat


aligadereus.bloc@gmail.com

per enviar els vostres escrits, fotos, reportatges....

 

May 2010
M T W T F S S
« Dec   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
By Incsub and rob