La Patum i d’altres festivitats catalanes a Barcelona

La comparseria de la Patum de Berga podrà tornar a Barcelona aquest proper any 2010, 60 anys després de la seva última estada a la ciutat comtal. La representació de la Patum, probablement, tindria lloc durant les Festes de la Mercè del setembre de 2010.

Aquest esdeveniment històric el fa possible l’acord que van signar el passat 14 de desembre a Barcelona, representants del Museu Etnològic i de Producciones Festivas S.L, una empresa innovadora especialitzada en la recreació de festes catalanes per a usos turístics. La representació tindrà lloc al Poble Espanyol a finals de setembre, en el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona. Els representants municipals han escollit el Poble Espanyol i no un altre espai de la ciutat perquè volen incloure la representació berguedana en el marc d’un programa d’integració social que té per objectiu “contribuir a l’acostament entre totes les comunitats autònomes espanyoles”. Els elements participants passaran a formar part de la col·lecció permanent del Poble Espanyol.

Producciones Festivas S.L és una societat amb seu a Cornellà de Llobregat que construeix i comercialitza l’ús i exhibició de certs elements d’algunes festes tradicionals del principat i de l’estat espanyol, per ser presents en d’altres poblacions que les d’origen. Per això, posa a disposició d’ajuntaments i entitats públiques rèpliques exactes d’elements festius que, en molts casos per estrictes protocols locals, no poden sortir mai de les seves respectives poblacions.

Aquesta incipient empresa disposa de rèpliques exactes de diversos elements de la Patum de Berga, dels Seguicis de Tarragona, Vilafranca i Solsona, del Corpus del poble guipuscoà d’Oñati, així com diverses relíquies sagrades. Els representants de l’empresa han anunciat que ja tenen diversos municipis del Principat interessats en els seus serveis per les diverses mostres folklòriques que celebren anualment, com és el cas de Vilafranca, Cervera, Granollers, Santa Coloma de Gramenet o Valls (aquesta última per la programació de les Festes Decennals del 2011) i d’altres internacionals, com Brusel·les (juny 2010) o Venècia (agost de 2010). El reconeixement de la Patum de Berga com a Patrimoni de la Humanitat per part de l’UNESCO ha estat decisiu en el fet que moltes ciutats europees ja s’hagin interessat pels nostres serveis.

Més informació: http://produfesticat.wordpress.com


aligadereus.bloc@gmail.com

per enviar els vostres escrits, fotos, reportatges....

 

December 2009
M T W T F S S
« Nov   May »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
By Incsub and rob