anar a nevagció

02 Personatges principals Terra Baixa 14 April 2008

Publicat per albertoperez a: Redaccions 3 , trackback

a) Els personatges principals de Terra baixa, quins conflictes personals i socials protagonitzen?

El llibre està marcat per una simbologia constant entre la Terra alta i la Terra baixa. Aquests dos mons són presentats com dos espai antagònics consideran la Terra com el món de tot el que és bo per naturalesa i la Terra Baixa el món malvat de l’home. La Terra Alta és un lloc bo per naturalesa i representa que en ser la terra alta està més a prop del regne de Déu. La Terra Baixa representa com un lloc on està concentrat el mal del món on la corrupció, el pecat i la malícia de l’home. Els  personatges principals de l’obra són en Manelic, la Marta i el Sebastià que desenvolupen un interessant triangle amorós.
L’amo Sebastià per poder solucionar els seus problemes econòmics es casa amb una noia noble, però li agrada altra noia que es diu Marta i ve de la Terra alta, ells es fan amants i per eliminar les sospites de la gent en Sebastià vol a un noi innocent que no sospiti res de la seva relació amb la Marta i casar-los per a que així ell pugui casar-se amb la noble i continuar amb la relació que manté amb la Marta sense cap sospita. I assegurar-se la seva situació econòmica. Aquest noi que es casa amb la Marta és un jove pastor que es diu Manelic de la Terra alta. La Marta agafa molt d’odi al seu promès creient que el ho sap tot però en veritat no sap res. Finalment en Manelic s’assabenta de tot i mata el Sebastià d’un atac de ràbia quan els enxampa mantenint relacions, després tot dos marxen cap a la terra alta.

Comentaris»

1. santijoanot - 15 April 2008

Vigila les faltes
2-1,15 =0,85
4,5


*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.